24 май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Да посрещнем вдъхновени 24 май!

Учителите от Варненска търговска гимназия „ Георги Стойков Раковски“, работят с вярата, че когато даваш всичко от себе си, получаваш много повече. Те възпитават своите ученици в нраствени и духовни ценности , в отговорно гражданско поведение.
Празникът на паметта, празникът на духовната идентичност, празникът на Светите братя Кирил и Методий.
За учениците от ВТГ „Г. С. Раковски“ сакралността на Словото не е мит, а реално духовно общуване, общуване с първоучителите и припомняне на първотворенията.
Да обгърнем и така символично да „опаковаме“ любимата Гимназия“, но с Глаголица. Учениците от 8, 9, 10, 11 клас изписаха с калиграфски усет всеки знак, за да го виждаме, за да го помним, за да опазим чрез магическата му сила своя духовен дом – училището.
С гордост славим ние тези имена“ – ученици от 8 клас участваха в конкурса рецитал, посветен на Светите братя Кирил и Методий.
Четете и преписвайте тази историйца...“ – зове Пайсии. С много търпение, старание и респект ученици последваха завета и ритуално се включиха във вековната традиция. Тази година 20 новопреписани истории (от 9 и 10 клас) са нашият знак за почит към Словото.
Чети Ботев, помни Ботев, изричай словото му“, „Чети Вазов, помни Вазов, изричай словото му“ – ученици от 11 клас създадоха видеоклипове, който качиха в сайта на гимназията.