Училищни проекти

През периода 10-12,2018 година във Варненска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски" се проведе състезание организирано съвместно с Фрапорт Бъргария, свързано с изготвяне на рекламна кампания за предстоящото второто издание на "Лятно училище с Фрапорт" - лято 2019 година.

МОЯТА КАРИЕРА. УСПЕШНО НАЧАЛО. Програма за кариерно ориентиране, организирана от The Taxback Group, Advance Academy и Варненска Търговска Гимназия „Г.С.Раковски“
“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот.
На 16 юни 2017 година във Варненска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски" се проведе конкурс организиран съвместно с Таксбек ЕООД, по инициирана от партньора менторска програма.
На 14 юни 2017 година във Варненска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски" се проведе Конкурс "Икономика с приятели". С това събитие Ръководството на Гимназията въвежда ТРАДИЦИЯТА всяка година през месец Юни, заедно с възпитаници от други гимназии, да се чества годишнина от официално обявения през 2005 година с решение № 320/29.04 на МС – Ден на икономиста.
На 03,09,2016 година приключи реализирането на проект "Ограда ВТГ". В подкрепа на титлата "Варна младежка европейска столица 2017 година", с любезното съдействие и помощ на стрийт-художника Зак Девемпорт, училищната оградата на Варнеска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски", към булевард Княз Борис І, "разцъфна" в цветовете на училищния герб.
За седма поредна година Фондация Джуниър Ачийвмънт България е организацията – домакин на Световната седмица по предприемачество за България, която ще се проведе в периода 16 – 22 ноември 2015 г., стартирала през 2008 година, включваща над 140 държави.